نوآوری های برنامه درسی ریاضی در نظام آموزش ابتدایی کشور کانادا

رویدادها کارگاه ها و دوره های آموزشی نشست ها

بررسی نوآوری های برنامه درسی ریاضی در نظام آموزش ابتدایی کشور کانادا

در ادامه مجموعه رویدادهای آموزشی آنلاین، دکتر سعید صفایی موحد، پژوهشگر و مدرس دانشگاه، و دکتر ناهید گل افشانی، استاد دانشگاه لوآرنتین کانادا، به بررسی نوآوری های برنامه درسی ریاضی در نظام آموزش ابتدایی کشور کانادا خواهند پرداخت.
دکتر ناهید گل افشانی دارای مدرک لیسانس و فوق لیسانس ریاضیات از دانشگاه ایالتی کالیفرنیا بوده و دکترای خود را از دانشگاه تورنتو در رشته برنامه درس اخذ کرده است. ایشان سال هاست به عنوان مدرس و پژوهشگر با دانشگاه لوآرنتین کانادا همکاری داشته و دروسی چون روش تدریس، روش تحقیق ترکیبی و آموزش ریاضی را تدریس می کنند. نامبرده همچنین در تدوین سند برنامه درسی ریاضیات مقطع ابتدایی ایالت اونتاریو نقش محوری ایفا کرده است.
کشور کانادا سیستم آموزشِ جمعی قوی و مجهزی دارد که عمدتاً به شکل استانی (ایالتی) مدیریت می‌شوند. برخی جنبه‌های سیستم آموزشی کانادا بین استان‌های مختلف ممکن است متفاوت باشد اما از آنجا که سیستم آموزشی تحت نظارت دولت فدرال قرار دارد، استانداردهای آموزشی در سراسر کشور تا حد زیادی یکپارچه باقی می‌مانند. در کشور کانادا هم سیستم آموزش همگانی و هم سیستم آموزش خصوصی وجود دارد. دولت کانادا به نحوی قابل‌توجه به مقوله‌ی آموزش از پایه‌ی کودکستان تا سطوح دانشگاهی یارانه تخصیص می‌دهد؛ یعنی به‌طور متوسط ۶ درصد از کل تولید ناخالص داخلی (GDP) خود را صرف امور آموزشی می‌کند. بنابراین کانادا بیشتر از همه‌ی کشورهای دیگرِ عضو سازمان همکاری و توسعه‌ی اقتصادی (OECD) در بحث آموزش هزینه می‌کند. براساس گزارشات اخیر ، در آخرین آزمون بین‌المللی Pisa که توسط سازمان همکاری و توسعه اقتصادی (OECD) برگزار شد، سیستم آموزشی کانادا به عنوان یکی از برترین‌های دنیا با کسب عنوان سومی در مهارت‌های خواندن، ریاضیات و علوم در بین بیش از ۶۵ کشور مطرح جهان، در کنار آموزش و پرورش کشورهایی نظیر آمریکا، انگلیس و فرانسه قرار گرفته است. بنابراین واکاوی آموزش ابتدایی کانادا بعنوان یکی از سیستم های برتر آموزشی و درس ریاضیات که از منابع اصلی دروس ابتدایی ما در آموزش و پرورش نیز هست، می تواند چشم اندازی نوین برای کشور و دست اندرکاران آموزشی در کشورمان نمایان سازد.
این رویداد جمعه ۱۶ خردادماه از ساعت ۲۱ با حمایت انجمن مطالعات برنامه درسی ایران در پیج زیر برگزار خواهدشد:

@saeidsafaeimovahhed

علاقمندان می توانند سوالات خود را به نشانی اینستاگرامی انجمن
@icsa_iran
ارسال نمایند.