معرفی سامانه های نرم افزاری تولید شده توسط توسعه فرایند های رادمان
امروزه استفاده از سامانه های نرم افزاری افزایش بسیار چشمگیری داشته اند، سامانه هایی که توانسته اند بسیاری از فرایند های سازمانی را سهولت بخشیده و هماهنگی و توازن میان درخواست ها و عملیات های کاربران را مرتفع سازند. استفاده از سامانه های نرم افزاری می تواند نقش مهمی در چابک سازی سازمان ها داشته و بسیاری از مراحل دست و پاگیر در اجرای پروسه های سازمانی را حذف کند. سامانه های نرم افزاری در دو گروه بندی کلی سامانه های تحت وب و سامانه های سیستمی طبقه بندی می شوند. این گروه بندی کلی براساس نیازهای سازمانی شکل گرفته و تدوین دقیق و مشخص چارت نیازها می تواند شکل دهنده هر یک از این گروه بندی ها باشد.
توسعه فرایند های سیستمی رادمان با بهره گیری از متخصصین مجرب در حوزه های مهندسی نرم افزار، برنامه نویسی تحت وب و سیستمی، مدیریت پروژه ، مدیریت اجرایی و مهندسی فن آوری اطلاعات، گام های مثبتی در تولید سامانه های نرم افزاری برداشته است، از برجسته ترین سامانه های نرم افزاری تولیدی توسط این مجموعه می توان به موارد زیر اشاره کرد.
سامانه جامع نام نویسی اینترنتی دانش آموزان کل کشور
این سامانه تحت وب که اختصارا با نام سناد شناخته می شود، بعد از دوسال جمع آوری داده و تحلیل نیاز ها در تابستان سال ۱۳۹۰ رو نمایی شده و در اختیار وزارت آموزش و پرورش قرار گرفته است، این سامانه با هدف جمع آوری اطلاعات دانش آموزان وزارت آموزش و پرورش و ثبت نام آنها در مدارس کل کشور را به عهده دارد. در سال نخست از فعالیت این سامانه، با تحت پوشش قراردادن ثبت نام دانش آموزان سراسر کشور در دوره های آموزشی مختلف از پیش دبستان تا پیش دانشگاهی و فنی حرفه ای و کاردانش، برای اولین بار در کشور به صورت متمرکز ثبت نام بیش از سیزده میلیون دانش آموز انجام گرفت.این سامانه نرم افزاری تحت وب برای سال دوم با انجام برخی تغییرات و بهینه سازی ها، از اردیبهشت ماه ۱۳۹۱ اقدام به ثبت نام دانش آموزان برای سال تحصیلی ۹۱-۹۲ نموده و توانسته است منبع اطلاعاتی کلیه سامانه های وزارتی، علی الخصوص سیستم های ساماندهی نیروی انسانی وزارت آموزش و پرورش باشد.
این سامانه نرم افزاری تحت وب طی سالیان گذشته با تحت پوشش قراردادن بسیاری موارد توسعه ای در حوزه فرآیندهای مورد نیاز وزارت آموزش و پرورش به فعالیت خود تاکنون ادامه داده است…
زیر سیستم های سامانه سناد
سیستم های متعددی به عنوان زیر سیستم های سامانه سناد تهیه و تولید شده اند که مهمترین انها عبارتند از :
- پایگاه اطلاعاتی رشته و درس های آموزشی
- پایگاه اطلاعاتی دانش آموزان استثنایی
- ثبت نمرات و ارزشیابی توصیفی مدارس ابتدایی
- جشنواره جوان خوارزمی
- سامانه ثبت نام المپیادهای علمی کشور
- اعلام نتایج پیشرفت تحصیلی
- ثبت نمرات و ارائه کارنامه مدارس فنی حرفه ای
سامانه جامع مدیریت مدارس شاهد و ایثارگران : سجا
سامانه جامع مدیریت مدارس شاهد یا سجا، جهت مدیریت و مکانیزاسیون کلیه امور اصلی و جانبی موجود در مدارس شاهد و همچنین مدیریت یکپارچه اطلاعات مربوط به دانش آموزان شاهد و ایثارگران، طراحی و پیاده سازی شده است. این سامانه نرم افزاری تلاش کرده است تا فرایند های زیر را اتوماسیون سازی کند.
- مدیریت ثبت نام الکترونیکی دانش آموزان مدارس شاهد
- مدیریت وضعیت درصد قبولی دانش آموزان، میانگین معدل و جمع نمرات دانش آموزان مدارس شاهد و ایثارگران و طرح پراکنده شاهد در هر نیمسال تحصیلی.
- مدیریت وضعیت دانش آموزان پذیرفته شده دردانشگاه های کشور مدارس شاهد و ایثارگران و طرح پراکنده شاهد.
- مدیریت تشکیل کلاسهای تقویت بنیه علمی (کنکور )
- مدیریت تشکیل کلاسهای پیش نیاز پایه های ورودی دبیرستان های شاهد.
- مدیریت تشکیل کلاسهای تقویتی (جبرانی )دانش آموزان مدارس شاهد و طرح پراکنده شاهد.
- مدیریت وضعیت کارکنان مدارس شاهد و ایثارگران و طرح پراکنده شاهد.
- مدیریت دریافت کنندگان دیپلم افتخار.
- مدیریت نحوه ی تشکیل جلسات اساتید راهنمای مشاورین با مشاوران طرح شاهد.
- مدیریت وضعیت تشکلهای دانش آموزی و فعالیت های قرآنی و عبادی در مدارس شاهد.


سامانه جامع فروش و توزیع کتاب های درسی
سامانه جامع فروش و توزیع کتاب های درسی از دیگر سامانه های نرم افزاری تولید شده توسط توسعه فرایند های سیستمی رادمان است، که از سال تحصیلی ۹۴ تا کنون راه اندازی شده و مراحل توسعه را پشت سر میگذارد. در راستای توسعه دولت الکترونیک و اجرای ماده ۱۹ بند ۱۴ برنامه توسعه پنجم و بند ۶ سند تحول بنیادی آموزش و پرورش و با هدف سهولت دسترسی دانش آموزان به مواد آموزشی، نظارت مستقیم در امر توزیع و تولید مواد آموزشی به میزان مورد نیاز و جلوگیری از اتلاف منابع، از سال تحصیلی ۹۵-۹۴ فرآیند فروش و توزیع کتاب های درسی و سایر مواد آموزشی تماما توسط این سامانه انجام شده است.
طراحی، تولید و اجرای سامانه مذکور با توجه به تولید و اجرای موفق دیگر سامانه های بزرگ وزارت آموزش و پرورش مانند سامانه سناد و سامانه سجا از ابتدای سال ۱۳۹۴ به این شرکت سپرده شد. این سامانه با توجه به اتصال به سامانه دانش آموزی، اطلاعات دانش آموزان را دریافت و آنها را شناسایی نموده و با توجه به بانک اطلاعاتی خود در خصوص انواع کتاب ها و مواد آموزشی قابل ارائه، اقلام آموزشی را با توجه به اطلاعات ثبت نامی دانش آموز برای او اختصاص می دهد. هر دانش آموز با استفاده از این سامانه می تواند پس از انجام ثبت نام در مدرسه و ثبت در سامانه دانش آموزی اقدام به سفارش کتاب های درسی خود نماید. هر دانش آموز پس از ثبت سفارش می تواند هزینه کتاب های خود را به صورت انلاین با توجه به درگاههای پرداخت بانکی پرداخت نماید. قابل ذکر است کتاب های درسی در زمان توزیع کتاب ها به مدرسه محل تحصیل دانش آموز برای تحویل به وی ارسال خواهند شد. علاوه بر ثبت سفارش و ارائه گزارشات کلان و ریز این سیستم مدیریت توزیع کتاب ها و مواد آموزشی را نیز تحت پوشش خود قرار خواهد داد.
سامانه نقل و انتقالات فرهنگیان کشور
سامانه نرم افزاری نقل و انتقالات فرهنگیان کشور برای نخستین بار به سفارش اداره کل آموزش و پرورش تهران و در سال ۸۷ طراحی و تولید گردد. در سال های بعد به مرور توسعه یافته و از سال ۸۹ به سفارش اداره کل امور اداری وزارت آموزش و پرورش باز نویسی و برای استفاده جهت مدیریت فرآیند نقل و انتقالات پرسنل آموزش و پرورش ( فرهنگیان ) برنامه ریزی گردید. با استفاده از این سامانه اداره کل های هر استان، قادر به مدیریت نیاز و مازاد نیروها و مدیریت درخواست های انتقال پرسنل خود می باشند. همچنین پرسنل فرهنگی می توانند به صورت آنلاین اقدام به صدور درخواست انتقال بین منطقه ای و استانی نموده و مسیر بررسی و پردازش درخواست خود را از طریق اینترنت پیگیری نمایند.
این سامانه با توجه به بازه های زمانی مشخص فرآیند نقل و انتقال (معمولا بین اردیبهشت تا مهرماه) هر سال فعال می باشد و استان های طرف قرار داد قادر به بهره گیری از امکانات این سامانه جهت مدیریت نقل و انتقالات فرهنگیان هستند.


سامانه نرم افزاری تحت وب دبیرخانه آنلاین کنفرانس
این سامانه برای مدیریت کلیه امور مربوط به کنفرانس ها و همایش های علمی طراحی و پیاده سازی شده است. این سامانه به سفارش پژوهشگاه نیرو و در سال ۱۳۹۱ طراحی شده است و تاکنون سازمان ها و اورگان های زیادی از این سیستم برای برگذاری سمینارها، همایش ها و کنفرانس ها بهره مند شده اند. این سامانه امکان برگزاری چند همایش به صورت همزمان را داراست و امکان مدیریت تعداد نامحدودی کنفرانس را به صورت همزمان فراهم می سازد، به گونه ای که مدیریان سیستم با دسترسی های متفاوت و مشخص می توانند وظایف خود را به انجام برسانند. از سازمان های بهره گیرنده از این سامانه را می توان ، دانشکده مدیریت دانشگاه تهران ، کنفرانس بین المللی برق و …. نام برد.
- مدیریت دبیران کمیته اجرایی
- مدیریت کلیه امور اطلاعاتی کنفرانس
- مدیریت متقاضیان
- مدیریت مقالههای ارسال شده، بررسی اولیه و اعلام وصول
- مدیریت اعضای کمیتههای علمی تخصصی
- گزارشهای آماری میزان پیشرفت امور
- داوران
- مشاهده مقالههای واگذار شده برای داوری
- دریافت مقاله و ثبت نتایج داوری
- تعیین داوران همکار
- بررسی و مشاهده مقالههای ارسال شده
- تعیین گروه داوری مقالات
امکانات کلی این سیستم عبارتند از:
- مدیریت پیکربندی کنفرانس علمی
- مدیریت نویسندگان مقاله
- ثبتنام آنلاین در سیستم دبیرخانه کنفرانس
- مدیریت ارسال و به روز رسانی مقاله
- تعریف نویسندگان همکار
- ارسال فایلهای مقاله
- پیگیری و مشاهده وضعیت بررسی و پذیرش مقاله
- مدیریت دبیران کمیتههای علمی – تخصصی
- معرفی اعضاء کمیته علمی تخصصی
- بررسی داوریهای انجام شده
- تعیین نتیجه نهایی پذیرش مقاله
سامانه اعتبار سنجی محتوای کتاب های درسی جدیدالتالیف
این سامانه در جهت ارزشیابی و اعتبار سنجی کتاب های جدید التالیف طراحی و پیاده سازی شده است. این سامانه با بهره گیری از گروه های اموزشی کل کشور و به صورت آنلاین امکان به اشتراک گذاری پیش نویس های کتاب های درسی را در قالب واحد های یادگیری فراهم ساخته و موضوعات مورد بحث و تبادل نظر قرار می گیرند. این سامانه در نهایت از جمع بندی نظرات و پیشنهادات گروه های تالیف کتاب های درسی، اقدام به تهیه ویرایش نهایی کتاب ها می نمایند.
سامانه مدیریت آموزشگاه های آزاد
این سامانه نرم افزاری برای مدیریت امور جاری و اداری آموزشگاه های بزرگ طراحی و پیاده سازی شده است. این سامانه امکانات متعددی را برای آموزشگاه های آزاد فراهم کرده است که از جمله آن می توان به امکان تعریف انواع دوره های آموزشی، پرسنل با کاربری های مختلف و نقش های مختلف، معلمان و اساتید، دانشجویان و فراگیران و همچنین مدیریت کلاس های آموزشی و فعالیت های دیگری از قبیل ثبت نام و مدیریت اطلاعات آموزشی اساتید و دانشجویان، پشتیبانی از ثبت نام آنلاین و پرداخت توسط دانشجو و … اشاره کرد.
به دلیل هدف گذاری های خاص انجام شده مناسبترین بستر برای استفاده از این سامانه آموزشگاه های آزاد زبان بوده و از سرویس گیرندگان خاص این سامانه می توان به موسسه سفیر گفتمان اشاره کرد که هم اکنون کلیه شعب این موسسه به صورت آنلاین از این سیستم بهره می گیرند.
سامانه تحت وب مدیریت آموزشگاه تک شعبه
با توجه به نیاز موسسات آموزشی کوچک و متوسط، سامانه آنلاین مدیریت آموزشگاه ساده تری برای استفاده آموزشگاه های تک شعبه ای علی الخصوص آموزشگاه هایی که مشغول به آموزش موضوعی غیر از زبان های خارجی هستند طراحی و تولید شده است. امکانات این سیستم همانند سامانه مدیریت آموزشگاه چند شعبه زبان است و فقط در خصوص امکاناتی که برای مدیریت زبان های مختلف آموزشی است ساده سازی در آن صورت گرفته است.
سامانه جامع مدیریت آموزش مدرسه
سامانه جامع مدیریت آموزش مدارس به پیشنهاد موسسه فرهنگی آموزشی رهیار برای نخستین بار طراحی و پیاده سازی شد. این سامانه توانایی مدیریت کلیه امور آموزشی مرتبط با یک مجتمع آموزشی از پیش دبستان تا مقطع متوسطه را داراست. این سامانه می تواند برای موسسات دارای چندین شعب و چندین مقطع نیز مورد استفاده قرار گیرد. با بهره گیری از این سامانه امکان مدیریت برخی امور دیگر نیز فراهم شده است. که از جمله آن ها می تواند به مدیریت انبار ، مدیریت ارتباط با والدین، سلف سرویس و … در ادامه برخی از ویژگی های بارز این سامانه را مورد بررسی قرار خواهیم داد.
- مدیریت شعبه ها
- ارتباط با سامانه سناد و امکان دریافت دانش آموزان از آن
- مدیریت دوره تحصیلی- رشته- پایه- کلاس- درس- معلم
- مدیریت دوره های ارزشیابی و ارزشیابی توصیفی دانش آموزان
- اتوماسیون کامل فرآیند پیش ثبت نام و ارزشیابی ورودی های جدید
- امکان ارسال پیام کوتاه و ایمیل با توجه به رویدادهای سیستم برای کاربران
- مدیریت محورهای ارزیابی دروس، شاخصها و ریز مفهوم ها و صدور کارنامه
- امکان دسترسی دبیران به درس ها و دانش آموزان کلاس های خود
- امکان ثبت نمرات و حضور و غیاب و فعالیت های کلاسی توسط دبیران
- امکان مشاهده وضعیت تحصیلی و کارنامه ها توسط اولیا